A yeyeworks.hu is használ cookie-kat, amelyek információt szolgáltatnak a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz: /adatvedelmi_nyilatkozat_3 Elfogadom
Termékek Menü

Mosási tippek

Mosási és kezelési tippek, hogy sokáig éljen a pelenka

A belsőket 60 fokon mossuk

Tudtad, hogy a székletben levő baktériumok túlnyomó többsége elpusztul a 60 fokos mosás során? Így természetesen higiénikusabb a moshatózás, ha rendszeresen 60 fokon mosod a pelenkákat. De nemcsak ezért fontos! Természetes anyagú pelenkabelsőid, betéteid élettartamát megnöveled, ha magasabb hőfokon mosod, ugyanis a baktériumok akár rövid távon is tönkrehetetik - szétmállaszthatják - a pelenka anyagát. 

 

 
 

Tárolás maximum 3 napig

Általában is, de meleg időben még inkább figyeljünk oda arra, hogy a pelenkákat 2-3 naponta kimossuk. Így megakadályozzuk a baktériumok elszaporodását. Ha pár csepp teafa illó olajat csöpögtetünk egy szivacsra, és azt a pelenkákkal együtt a fedeles vödörben tároljuk, úgy a kellemetlen szagokat is eltüntetjük. 

 

 

 

Napfényre velük, de ne a PUL külsőkkel!

A nedvességzáró PUL külsőket ne napoztassuk. Nem véletlenül szerepú el a használati utasításban, hogy sugárzó hőnek tilos kitenni a külsőt. Amilyen áldásos hatású a napfény a foltos belsőkre, annyira káros a PUL anyagra, ugyanis tönkreteszi a laminálást rajta. Az elöregedett, repedezett lamináló anyag pedig már nem fogja bent tartani a nedvességet a pelusban. A bambusz és kenderes belsőket azonban bátran szárítsd a napon, nem árt nekik. A makacsabb foltok viszont halványulhatnak vagy teljesen eltűnhetnek a napfény hatására. 

 

 

 

Mosózsákban kíméljük a PUL külsőt

A PUL külsőknek érzékeny pontja a combgumírozás, ugyanis ennek a megnyúlása a pelenka kiázását okozhatja. Ha összepatentolva/összetépőzve vagy mosózsákban mossuk a PUL külsőt, akkor nem fogja rángatni a mosógép a gumit, nem akad bele a többi ruha, így sokkal tovább ép marad a gumírozása.